Бойовики ХАМАС завдали з Сектора Гази масованого ракетного удару по Ізраїлю / Скриншот з відео

За останніми даними в Ізраїлі в результаті атаки ХАМАС загинули понад 200 осіб.

Як повідомили у Міністерстві охорони здоров'я Ізраїлю, число поранених зросло до 1104 осіб. 17 осіб перебувають у критичному стані. Ізраїльська служба порятунку "Маген Давид адом" закликала громадян здавати кров для постраждалих. Десятки ізраїльтян прийшли в лікарні по всій країні, щоб допомогти пораненим в результаті обстрілів.

Обновлено 23:00: The Times of Israel повідомляє, що кількість загиблих перевалила за 250 осіб. Влада прогнозує, що це число буде зростати. Також відомо про щонайменше 1450 постраждалих, багато з них – серйозно поранені. 

Скриншот Telegram
Скриншот Telegram

Представник армії оборони Ізраїлю бригадний генерал Даніель Хагарі повідомив, що бойовики ХАМАС взяли в заручники кілька мирних громадян і військових Ізраїлю, повідомляє CNN.

"Є заручники і військовополонені, яких схопив ХАМАС. Серед солдатів армії оборони Ізраїлю є загиблі. У нас поки немає точного числа — ми знаходимося в стані війни", — сказав Даніель Хагарі.

За його словами, армія Ізраїлю вела дуже важкі бої з ХАМАС в 22 районах. "Наша мета - знищити всіх терористів, які вдерлися в Ізраїль, зачистити всі об'єкти", — заявив він.

Ізраїльські пабліки публікують відео прильотів в Тель-Авіві.

Також повідомляється про влучання в житловий будинок.

Ситуація в Ізраїлі

7 жовтня 2023 року бойовики ХАМАС завдали з Сектора Гази масованого ракетного удару по Ізраїлю, випустивши понад 2000 ракет. 

У відповідь ізраїльська армія атакує позиції палестинців. Бойове крило ХАМАС - угруповання "бригади Ізеддіна аль-Кассема" відразу ж виступило із загрозою, що у відповідь на "руйнування палестинської вежі в газі буде завдано удару по Тель-Авіву".

Чи означає це, що Ізраїль починає наземну операцію в Секторі Гази, поки невідомо.

Армія оборони Ізраїлю готується використовувати "важкі наземні засоби". Представник ізраїльської армії попередив ізраїльтян, що живуть недалеко від Сектора Гази, щоб вони не залишали укриття.

Авіація завдає повітряних ударів по Сектору Гази, після чого армія продовжить використовувати "важкі наземні засоби".

Вас також можуть зацікавити новини: