Екс-речник ізраїльської армії прокоментував напад ХАМАС на країну / фото ua.depositphotos.com

Раптовий масштабний напад ХАМАС на Ізраїль став для країни "моментом на кшталт Перл-Харбор".  Після цієї атаки реальність розділиться на "до" та "після". 

Таку думку висловив у коментарі CNN колишній міжнародний речник Армії оборони Ізраїлю Джонатан Конрікус.

"Вся система вийшла з ладу. Це не лише один компонент. Це вся оборонна архітектура, яка, очевидно, не змогла забезпечити необхідний захист для ізраїльських цивільних осіб. Це момент типу Перл-Харбор для Ізраїлю, де була реальність до сьогоднішнього дня, а потім буде реальність після сьогоднішнього дня", – сказав він.

Відео дня

Напад на Перл-Харбор

Згідно з даними з відкритих джерел, 7 грудня 1941 року Військово-морські сили Японії влаштували несподіваний напад на американську військову базу Перл-Харбор. Ця подія спричинила вступ Сполучених Штатів у Другу світову війну. 

Тоді загинули близько 2 400 американських військових і цивільних осіб. Багато кораблів були потоплені або пошкоджені, включаючи важливі бойові кораблі, такі як лінкори USS Arizona та USS Oklahoma. Японія втратила 29 літаків, ще 74 були пошкоджені. 

Напад ХАМАС на Ізраїль

Вранці 7 жовтня 2023 року бойовики ХАМАС атакували Ізраїль, випустивши з Сектора Гази тисячі ракет. Бойовики зайшли у кілька прикордонних із Сектором Гази міст. Відомо про біля 200 загиблих та понад тисячу поранених в Ізраїлі.

Ізраїльська авіація вдарила по обʼєктах терористів. ЦАХАЛ заявив, що було атаковано висотки в Газі, де були розташовані військові об'єкти ХАМАС.

Крім того, Армія оборони Ізраїлю повідомила, що буде використовувати проти угруповання ХАМАС важку бронетехніку. Людей, які проживають поблизу від Сектора Гази, просять не залишати безпечних місць.

Вас також можуть зацікавити новини: