Протести в Мінську / фото УНІАН

У Білорусі в неділю, 30 серпня, в день народження Олександра Лукашенка, запланована масштабна акція протесту проти режиму і фальсифікації на президентських виборах.

Вже традиційні масові недільні мітинги пройдуть на центральних вулицях і площах Білорусі, повідомляють опозиційні телеграм-канали.

Зокрема, в Мінську людей кличуть на "Марш миру і незалежності" на Площу Незалежності. Початок акції заплановано на 14:00.

Відео дня

"Пропонуємо взяти з собою квіти, а також захопити креативні рукотворні подарунки для Лукашенка. Нехай узурпатор подивиться, що подарують йому білоруси на День народження. Інші міста: збираємося в центрі своїх міст, згідно з вашими місцевими планами. Трохи пізніше ми викладемо адреси всіх резиденцій узурпатора, до яких ви зможете під'їхати і залишити свої подарунки. Давайте покажемо світові, що ми обрали нормального президента - Світлану Тихановську. А той, хто ганьбить нашу країну на всю планету, не має тепер відношення до білоруського народу. Живе Білорусь!",- йдеться в повідомленнях білоруських телеграм-каналів.

При цьому організатори акцій закликають показати, що виступають за мир і дружбу з усіма своїми сусідами, попри останні заяви президента РФ Володимира Путіна про можливе введення російських військ для придушення протестів.

"Після 9 серпня психопат почав погрожувати ввести сюди російські війська. Він звинувачував у всіх смертних гріхах Чехію і Україну, а бойові армійські вертольоти збивали повітряні кулі на кордоні з Литвою. США ж замінили собою Кремль як головну загрозу. Зараз безумець додумався перекидати війська на західні кордони і звинувачувати Польщу в спробах захопити Гродненську область. Ми вважаємо, що такі дії зрадника держави можуть призвести до сумних наслідків. Білоруський народ повинен вийти і показати, що він виступає за мир і дружбу з усіма своїми сусідами. А також не дозволить окупантам руйнувати суверенітет нашої країни".

Читайте такожОпозиція Білорусі про силовиків Путіна в країні: це неприйнятно

Що відбувається у Білорусі: хроніка протестів