Банкір-мільярдер вже давно стурбований неспокійним глобальним середовищем у світі / скриншот

Голова JPMorgan (найбільший за розмірами активів банківський холдинг США - УНІАН) Джеймі Даймон заявив, що перемога Росії в Україні може кинути світ у безлад, змінити світову економіку, спровокувати розповсюдження ядерної зброї та інші конфлікти, пише Business Insider

"Це може стати потенційною катастрофою", - наголосив він в інтерв'ю The Wall Street Journal.

За його словами, РФ вторглася на територію вільної, демократичної країни та погрожує ядерною війною, аби стримати опір.

Відео дня

"У нас ніколи раніше не було ядерного шантажу, і це також вчить весь світ, що, можливо, мати ядерну зброю - це дуже добре, тому що люди будуть тебе боятися - ти можеш знущатися з сусіда, якщо тобі цього хочеться", - зауважив він.

Керівник найбільшого американського банку попередив, якщо Росія виграє у війні з Україною, то інші країни можуть засумніватися у тому, чи зможуть їх захистити США від військових нападів або надати підтримку на "економічному полі бою". 

"Я трохи стурбований тим, що якщо Росія виграє цю війну, ви побачите, як світ увійде в невеликий хаос, оскільки люди перебудовуватимуть альянси та економічні відносини", - підкреслив Даймон.

У виданні додали, що банкір вже давно стурбований неспокійним глобальним середовищем. 

"Геополітична ситуація є, мабуть, найскладнішою і найнебезпечнішою з часів Другої світової війни", - заявив він в Економічному клубі Нью-Йорка та додав, що світовий порядок "кидає виклик".

Журналісти нагадали, що у вересні Даймон назвав російсько-українську війну найбільшою небезпекою для світу. Він наголосив, що ця боротьба може стати "точкою перелому для вільного демократичного світу", і додав, що не існує "жодних правил гри" для навігації в теперішніх геополітичних перестрілках.

Війна в Україні: останні новини

Раніше видання Sky News пояснило, чому росіяни націлилися на Часів Яр. Відомо, що для українських військових ця позиція є дуже важливою, адже місто використовувалося як опорний пункт ще з 2014 року. 

"Існує ще одна причина, чому Росія націлилася на місто. Захоплення Часового Яру відкрило б шлях до більш широкого наступу Росії в Донецькій області, яка наразі на 50% перебуває під російським контролем. Росія вже досягла околиць Часів Яру, і українські офіційні особи попередили, що Москва хоче захопити місто до російського військового свята 9 травня", - підкреслили у виданні. 

Своєю чергою командир другого штурмового батальйону 3-ої ОШБр Дмитро Кухарчук розповів про велику проблему на фронті. За його словами, на фронті не вистачає людського ресурсу.

"Сили оборони України ситуацію стримують, але насправді ситуація дуже важка. Я думаю, що ви самі бачите, як оновлюється карта DeepState, і бачите, яка кількість українських територій просто знищується. Вона знищується разом із цивільними людьми, разом із військовими. Ми стоїмо, але є велика проблема", - зазначив він. 

Вас також можуть зацікавити новини: