На записі видно, як "шаман QAnon" залишає на столі спікера Сенату лист з написом: "Це тільки питання часу, коли правосуддя настане" / скріншот з відео

Видання The New Yorker оприлюднило відео з будівлі Сенату, яке 6 січня захопили прихильники чинного президента США Дональда Трампа.

Відео, яке раніше не публікували, розміщене на каналі The New Yorker в YouTube.

На кадрах видно, як прихильники Трампа проникають в зал засідань Сенату. Вони риються в паперах, намагаючись знайти докази фальсифікації виборів, і позують для фото.

Читайте такожСигнал тривоги і дим над будівлею: у США заблокували Капітолій "через зовнішню загрозу" (відео)

"Шаман QAnon" Джейкоб Ченслі (Анджелі) залишає на столі спікера Сената лист з написом: "Це тільки питання часу, правосуддя настане".

Після цього учасники захоплення починають молитися. Вони дякують Христу за можливість "відродити Америку" і хором вигукують "Амінь".

Штурм Капітолію в США

  • 6 січня спільне засідання обох палат Конгресу, під час якого повинні були бути затверджені підсумки голосування в Колегії вибірників, було перервано через масові заворушення на Капітолійському пагорбі, влаштовані тисячами прихильників Трампа. Агресивно налаштовані протестувальники увірвалися в будівлю Конгресу, поліції довелося евакуювати законодавців. Повідомляється, що під час заворушень загинули не менше чотирьох осіб. Для наведення порядку в Капітолій була спрямована Національна гвардія США.
  • 7 січня Конгрес США офіційно затвердив демократа Джо Байдена на посаді наступного президента США, яку політик повинен зайняти 20 січня. Байден набрав понад 270 затверджених Конгресом голосів вибірників.
  • Церемонія вступу Джо Байдена на посаду пройде при посилених заходах безпеки. Крім тисяч поліцейських будуть задіяні понад 20 тисяч солдатів Національної гвардії.