Телеканалу UBR оголошено попередження / tv.ubr.ua

Як повідомили УНІАН у прес-службі Нацради, Національна рада рішенням від 17 липня застосувала санкцію «оголошення попередження» до ТОВ «ЄС Продакшен груп», м. Київ (вид мовлення – супутникове телебачення, логотип «UBR»).

Причиною стало те, що у період з 14:00 13 липня по 14:00 14 липня 2014 року в передачах «Без коментарів», «Моменти життя» та «Новини» було зафіксовано інформацію, що містить заклики до розв'язування війни, агресивних дій або їх пропаганди, заклики до порушення територіальної цілісності України, пропаганди війни, що є порушенням абзаців 3, 4 частини другої статті 6 Закону України «Про телебачення і радіомовлення» та статті 28 Закону України «Про інформацію».

Як повідомив на засіданні голова регуляторного органу Юрій Артеменко, протягом згаданого вище періоду в ефірі телеканалу вийшов 131 сюжет загальною тривалістю 1 год. 20 хв., в якому основні теми – пряма мова лідерів сепаратистського руху Гіркіна, Губарєва, Болотова та інших із пропагандою розв’язання війни, агресії, закликів до порушення територіальної цілісності України.

Відео дня

Читайте такожYouTube обмежив функціонал російського каналу Russia TodayСвоїм рішенням Національна рада зобов’язала ТОВ «ЄС Продакшен груп» упродовж доби усунути порушення чинного законодавства.