REUTERS

Про це заявив у понеділок, 4 січня, голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Джозеф Данфорд, передає Лента.ру.

Як зазначив Данфорд, американські військові «завжди були зосереджені на розвитку російського потенціалу». За словами генерала, Росія є викликом для США і їх союзників. «Ми робимо такий висновок, грунтуючись на її [Росії] поведінці і можливостях, включаючи ядерні та кібернетичні», — додав він.

Данфорд зізнався, що поки не бачив сам текст стратегії нацбезпеки РФ, і хотів би її прочитати, перш ніж робити подальші висновки.

Відео дня

Читайте такожУ Росії назвали основну загрозу "духовних скрєп"

Як повідомляв УНІАН раніше, 31 грудня президент Росії Володимир Путін підписав указ, яким затверджено оновлену стратегію національної безпеки РФ. В оновленій стратегії Росія розглядає Україну як «довгостроковий осередок нестабільності в Європі».

В документі не згадується про анексію Криму і вторгнення на Донбас, однак стверджується, що на тлі «зміцнення в Україні вкрай правої націоналістичної ідеології» відбувається «цілеспрямоване формування у населення образу ворога в особі Росії».