Солідарність Проти Корупції: свобода асоціації на захисті викривачів корупції

Запрошуємо медіа взяти участь у міжнародній конференції “Солідарність проти корупції”, що відбудеться 17 та 18 вересня 2019 року з 10.00 до 17.00 в готелі Radisson Blu (вул. Ярославів Вал, 22, м. Київ). 

Під час заходу йтиметься про світові практики захисту викривачів, право на свободу асоціації як інструмент боротьби з корупцією, а також впровадження принципів прозорості та підзвітності на первинному рівні. Це міжнародний захід, до якого залучені експерти з різних країн, а також українські громадські активісти та політичні діячі.

На конференції буде висвітлено позитивний досвід антикорупційної діяльності організацій з захисту трудових прав, профспілок, журналістів-розслідувачів та організацій громадянського суспільства. Експерти з України, США, Киргизстану, Молдови, Албанії, Боснії та Герцеговини поділяться найкращими практиками проведення антикорупційних кампаній, продемонструють зв'язок між реалізацією права на свободу асоціації та антикорупційною діяльністю, а також важливість захисту антикорупційних активістів як правозахисників.

Відео дня

О 10.00 дискусію розпочнуть: директор програм Центру Солідарності в Україні Трістан Масат; викривачка та колишня очільниця департаменту фінансового контролю НАЗК Ганна Соломатіна; членкиня парламенту Киргизстану Ельвіра Сурабалдієва; виконавчий директор ACREC Оксана Нестеренко; народний депутат України Михайло Волинець. 

Організатори заходу – Центр Солідарності в Україні та ГО «Трудові ініціативи».

Контакти для акредитації: info@trudovi.org, +38(095)-825-3558