Тойота Фото badcop.ru

Несправний важіль перемикання передач може вийти з нейтрального положення і привести автомобіль в рух. Зазвичай це не відбувається завдяки спеціальному запобіжнику, проте компанія виявила, що запобіжник може вийти з ладу, тому попросила клієнтів звернутися в сервісні центри для перевірки деталі і її заміни у разі необхідності, пише РИА Новости з посиланням на агентство Франс Прес.:

На тему: У віці 100 років помер колишній глава корпорації Тойота

За словами представника компанії Сінді Найт, несправність стала причиною близько 20 незначних інцидентів і декількох несерйозних травм.

Відео дня

Всього компанія відкликає 615 тисяч моделей у США, понад 50 тисяч в Канаді, а також майже 25 тисяч в Мексиці. Кілька сотень моделей також будуть відкликані в Німеччині і Гватемалі. Як уточнила Найт, мова йде про моделі, вироблених в період з 2004 по 2009 роки.

Toyota стала не першим автовиробником в Японії, який відкликав свою продукцію через несправність протягом останнього тижня. Раніше про це оголосили японські компанії Honda і Nissan. З такою ж проблемою зіткнулися і автовиробники Південної Кореї Hyundai Motor і Kia Motors, які відкликали понад 660 тисяч автомобілів.