Оперативники Управління Державної служби по боротьбі з економічною злочинністю ГУМВС України в м. Києві за отримання хабара затримано начальника відділу ліцензування та нагляду за ліцензійною діяльністю Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Про це повідомляє відділ громадських зв`язків ГУМВС України в місті Києві.

В повідомленні наголошується, що до працівників УДСБЕЗ Головного управління МВС України в місті Києві звернувся житель Одеси і повідомив про свої підозри стосовно начальника відділу ліцензування та нагляду за ліцензійною діяльністю Державної служби з надзвичайних ситуацій. За словами заявника, повідомлення посадовця щодо необхідності внесення 12 тисяч гривень у якийсь благодійний фонд більше нагадувало банальне вимагання, аніж законну необхідність оплати послуг. Заявник також пред’явив сумнівну квитанцію, що її надав йому пожежний.

Відео дня

Працівники столичного Управління Державної служби по боротьбі з економічною злочинністю організували ряд оперативних заходів, у ході яких було поетапно задокументовано все, що стосувалося пересування платіжного документа, - від віконечка банку, де він був оплачений, до кабінету того самого посадовця.

В ході розслідування було виявлено, що у Державній службі з надзвичайних ситуацій був створений Благодійний фонд зміцнення пожежної техногенної безпеки.

В міліції зауважують, що саме туди надходили кошти громадян, які у силу своєї професійної діяльності, з метою розвитку власного бізнесу вимушені були перераховувати гроші за отримання ліцензій, інших послуг та дозволів, котрі лежать у площині діяльності ДСНС. Частина перерахованих грошей залишалася у фонді і в подальшому використовувалася за призначенням – на розвиток і підтримку підрозділів вищевказаного міністерства. Однак інша частина прямувала до “кишень корупціонерів”.

Подію занесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками частини 4 статті 368 Кримінального Кодексу України «Одержання хабара».