В опері Трамп буде співати і грати в настільний теніс / Daily Star

Всю правду про президенство Дональда Трампа у США людство навряд чи дізнається у найближчі роки. 

Однак, можна подивитися на його історію на сцені вже цього року. Принаймні, якщо ви любите оперу і живете в Китаї, пише Daily Star. Постановку під назвою "Кантонська опера Трампа" написав Лі Куй-мін. Раніше цей же автор написав опери про Конфуція і китайського лідера Мао Цзедуна. В новій його роботі президент США не просто співає, а й посередньо грає в настільний теніс.

В опері висвітлюються також відносини Трампа з диктатором КНДР Кмі Чен Ином. Однак, як зазначила китайська газета Sing Tao, у постановка "максимально уникає політично чутливих тем".

Відео дня

Читайте такожWashington Post: Трамп обожнює «поганих хлопців» на зразок Кім Чен Ина і Путіна з певної причини

"У цій опері я хочу проаналізувати китайсько-американські відносини. Китай і США були хорошими друзями тривалий час. Візит Річарда Ніксона в Китай став знаковим для дружби між країнами. А зараз все переросло у протистояння", - сказав Лі.

Цікаво те, що у постановці один і той же актор Лонь Гуантін грає Мао Цзедуна і двох різних персонажів з іменем Дональда Трампа.

"У мене є друг, який знайомий особисто з Трампом. І він запропонував поставити цю оперу в Білому домі, щоб і американський президент міг її подивитися. Ми можемо все перекласти. Але якщо мене запросять, звісно, я відмовлюся", - додав автор опери.

Він також зізнався, що йому забракне духу поїхати з виставою в Північну Корею.