REUTERS

Американський штат Джорджія призупинив 70-річну заборону на будь-які маски на період пандемії й на тлі нестачі захисних медичних масок.

Про це повідомляє New York Post.

Закон діяв з 1951 року і був направлений на боротьбу з расистською організацією Ку-клукс-клан. Він забороняв носіння будь-яких масок у публічних місцях.

Відео дня

Читайте такожУ Бразилії під час епідемії коронавірусу молодятам пропонують одружитися у власному авто (відео)

Водночас указ губернатора штату Браяна Кемпа узаконив носіння громадянами масок, капюшонів та інших предметів одягу за рекомендаціями ВООЗ і без страху бути адміністративно покараними.

«Я підписав указ, який дозволяє мешканцям Джорджії публічно носити маски для пом’якшення поширення COVID-19», – сказав він.

Довідка УНІАН. Ку-клукс-клан або Невидима Імперія Півдня – назва кількох расистських та терористичних організацій в США, здебільшого на півдні. 

Була створена складна інформаційна мережа для вбивств і підпалів. Групи чисельністю, залежно від операції, від 10 до 500 осіб, діяли надзвичайно оперативно і не залишали свідків. Вбивства стали жорстокими, жертв вішали, топили, калічили.

20 квітня 1871 Конгрес США видав закон, спрямований на припинення діяльності ку-клукс-клану. Він давав президентові повноваження скасовувати право особистої недоторканності і вдаватися до зброї для підтримки законів.

28 жовтня 1915 року у штаті Джорджія відбулися установчі збори нового ку-клукс-клану.

У роки Великої депресії ку-клукс-клан фактично припинив своє існування.