На новій російській 2000-рубльовці Сахалін зробили півостровом / фото astv.ru

При пильному розгляді нових банкнот, представлених напередодні в Росії, виявилася цікава для сахалинців деталь. На "далекосхідний" купюрі в 2000 рублів також намальовані контури карти Далекого Сходу. Острів Сахалін на них з'єднаний з материком, передає ASTV.RU.

Читайте такожУ Росії випустили нову банкноту із зображенням окупованого Севастополя (фото)

Як видно на збільшеному зображенні купюри, на півночі острова існує сухопутний перехід на "велику землю". Білі контури, якими можна було б пояснити зіткнення Сахаліну і материка, на частині малюнка частково зникають. На їхньому місці залишається не вода, а сухопутна територія, цілком достатня для самостійного переходу або поїздки на півострів Сахалін.

Відео дня
фото astv.ru

Виходячи з довжини всього острова в 948 кілометрів, можна припустити: сухопутний перехід тягнеться не менше ніж на кілька кілометрів.

Незабаром після резонансу в ЗМІ Яндекс повернув Сахалін на місце. Проте досі в супутникових картах він залишається півостровом при певному масштабуванні, з'єднуючись з іншою частиною Росії приблизно там же, де і на 2000-рубльовці.

Як жартівливо помічають сахалінці, можливо, таке відбувається через небажання влади будувати міст на материк. На зображеннях Сахалін показують півостровом, так легше буде довести, що в будівництві немає потреби.

Вільне поводження із Сахаліном на картах останнім часом вже ставало предметом повідомлень у ЗМІ й обговорень в соціальних мережах. У серпні з Яндекс.Карт острів на деякий час зовсім зник.

Як повідомляв УНІАН, Національний банк заборонив українським банкам проводити операції з банкнотами і монетами Російської Федерації із зображенням об'єктів, розташованих на окупованій території України.