
Коли хочеться смачного і насиченого обіду, варто придивитися до томатного супу. Його глибокий, багатий смак завжди потрапляє в точку, особливо якщо не хочеться чогось надто важкого, після чого обов'язково захочеться спати.
Одна з найкращих сторін томатного супу - це простота його приготування з нуля. Головний секрет - запікати овочі, щоб розкрити їхній максимальний смак, і додати трохи свіжих трав для аромату, пише Express. Так вважає шеф-кухар і власник ресторану Том Бейтман, який поділився своїм "приголомшливим" рецептом томатного супу.
Усі інгредієнти для супу, включно з помідорами, перцем чилі та часником, запікаються на одному деку в духовці. Потім залишається просто збити їх із кількома додатковими інгредієнтами - і можна подавати.
Для приготування знадобляться такі інгредієнти: 8 стиглих помідорів, 2 червоні перці чилі, 2 червоні цибулини, 1 головка часнику, 2 солодкі червоні перці, жменю базиліку, 400 мл курячого чи овочевого бульйону, 100 мл жирних вершків, сіль, перець та оливкова олія.
Крім того, для тосту знадобиться хліб на заквасці, сир чеддер, сир грюєр і масло (або топлене масло).
Спосіб приготування
Розріжте помідори навпіл, а цибулю, перці та чилі наріжте скибочками. Обріжте верхівку головки часнику. Викладіть усі овочі в глибоке деко, збризніть оливковою олією, посоліть і поперчіть. Запікайте в духовці за 160°C протягом 40-50 хвилин.
Обережно видавіть запечений часник у деко - він буде гарячим. Додайте базилік і бульйон, щоб деглазувати деко. Поставте назад у духовку ще на 10-15 хвилин.
Перекладіть усе в блендер, додайте вершки та подрібніть до однорідності. За потреби додайте сіль за смаком.
Тим часом наріжте хліб товстими скибочками і розігрійте на сковороді олію. Викладіть на хліб суміш із чеддеру і грюйєра, накрийте другою скибочкою і притисніть чим-небудь важким. Смажте на середньому вогні до золотистої скоринки з обох боків.
Подавайте суп із краплею оливкової олії, вершків, перцем, свіжим базиліком і з гарячим сирним тостом.
Інші цікаві рецепти
Раніше УНІАН повідомляв, як приготувати ідеальний морквяний торт. Він є одним із найскладніших у приготуванні, адже якщо припуститися однієї помилки, то він уже буде не таким смачним.
Крім того, ми розповідали про рецепт ніжної яєчні-бовтанки за рецептом Джеймі Олівера. Рецепт неймовірно простий. Для його приготування потрібно всього лише 2 інгредієнти і всього кілька хвилин часу.