/ pixabay.com

Ковбасні вироби - це зручне джерело білка, особливо для людей, які змушені брати їжу з собою. Важливо не вживати їх в надмірних кількостях, оскільки це може підвищити кров'яний тиск.

Видання Very Well Health з'ясувало, чому вживання ковбас може підвищити тиск

Регулярне вживання ковбасних виробів може підвищити тиск з двох причин. Одна з них - високий вміст натрію (солі).

Відео дня

Дієтологиня з Медичного центру Векснера при Університеті штату Огайо Лаура Демроуз пояснила:

Перероблені м'ясні продукти, зокрема ковбасні вироби, містять велику кількість солі, яка підвищує кров'яний тиск. Продукти з високим вмістом натрію можуть спричиняти затримку води в організмі, що збільшує об'єм крові та безпосередньо впливає на кров'яний тиск.

Вони також містять добавки, які можуть вплинути на стан артерій.

"Багато видів переробленого м'яса містять нітрати або нітрити, які допомагають продовжити термін зберігання і зберегти свіжість. На жаль, вони також можуть відігравати роль у підвищенні кров'яного тиску, звужуючи артерії", - сказала Демроуз.

Численні дослідження підтвердили, що нітрити і нітрати, які містяться в переробленому м'ясі, можуть сприяти підвищенню кров'яного тиску.

Скільки ковбаси можна їсти на день

Американська асоціація серця рекомендує не більше 2300 міліграмів на день, а для більшості дорослих оптимально не більше 1500 міліграмів.

"Якщо у людини вже є проблеми з гіпертонією, їй слід обмежити споживання натрію до менш як 2000 міліграмів на день", - каже Демроз.

За її словами, у великому бутерброді з шинкою міститься близько 750 міліграмів натрію.

Який вид ковбаси найшкідливіший

Якщо у вас уже діагностовано гіпертонію, регулярне вживання м'ясних делікатесів може становити більший ризик. Однак деякі види ковбасних виробів безпечніші для артеріального тиску, ніж інші.

"Перероблене червоне м'ясо гірше, ніж птах, і що вищий вміст натрію і ступінь переробки, то гірше", - сказала дієтологиня Клівлендської клініки Джулія Зумпано.

Найшкідливіші ковбаси:

  • салямі;
  • болонська або болонья;
  • шинка;
  • пастрамі;
  • пепероні.

Чим можна замінити ковбасу

Демроз зазначила, що є кілька способів змінити споживання м'ясних делікатесів так, щоб це пішло на користь здоров'ю вашого серця:

  1. Купувати м'ясні делікатеси з індички або курки з маркуванням "зі зниженим вмістом натрію" або "з низьким вмістом натрію".
  2. Перейти на м'ясні делікатеси "без додавання нітритів/нітратів".
  3. Купувати некопчені м'ясні делікатеси.
  4. Обирати тонко нарізані м'ясні делікатеси.
  5. Купувати м'ясні делікатеси, що містять менше 350 міліграмів натрію на порцію вагою 56 грамів.

Раніше УНІАН писав, що дає серцю звичка їсти сардини щодня.

Вас також можуть зацікавити новини: