У жодному разі не мийте курку / фото ua.depositphotos.com

Міністерство сільського господарства США та інші експерти з безпеки харчових продуктів рекомендують ніколи не промивати сиру курку або інші м'ясні продукти.

Як пише CNN, під час промивання курки різні бактерії, зокрема, сальмонела, можуть через краплі води потрапити на кухонні поверхні. Це призведе до потенційного забруднення інших інгредієнтів. За даними дослідження Міністерства сільського господарства США, в раковинах 60% кухарів, які промивали сиру курку, були виявлені бактерії.

Шеф-інструктор Інституту кулінарної освіти в Нью-Йорку Шон Матієвич пояснив, що оскільки "бактерії не поширюються повітрям", а лише через поверхневий контакт, найрозумніше звести до мінімуму час, коли ви торкаєтеся сирої птиці або контактуєте з посудом чи стільницею.

Відео дня

"Інтернет-мудрість" промивання курки оцтом, лимонним соком або солоною водою для знищення мікробів також була розвінчана науковими дослідженнями.

Що можна зробити замість промивання курки

Матієвич радить у разі необхідності очистити курку за допомогою паперових рушників. Навіть якщо ви з тих, хто намагається звести до мінімуму одноразові товари на кухні, паперові рушники зведуть до мінімуму ймовірність поширення бактерій. Їх потрібно викидати одразу після використання.

"Витирання курки насухо паперовими рушниками зменшує бризки, але пам’ятайте, що ці паперові рушники тепер можуть бути заражені хвороботворними мікроорганізмами, і їх слід негайно викинути у смітник", — наголосив Дональд Шаффнер, видатний професор і голова відділу харчових наук Rutgers. Університет в Нью-Джерсі.

Крім того, витирання курки перед приготуванням, допоможе шматкам м'яса краще підрум'янитися. Особливо, якщо вам потрібна хрустка шкірка.

Правила поводження з сирим м'ясом

На кухні завжди має бути окрема дошка для м'яса і птиці. На ній у жодному разі не можна нарізати продукти, які потім не проходять термічну обробку.

"Якщо обробна дошка використовується для приготування птиці, а потім свіжих овочів, які не будуть варитися, курка може передати бактерії на обробну дошку, які потім перехресно забруднять будь-які свіжі овочі. Використання окремих обробних дошок усуває цей ризик", -  пояснив сказав Шаффнер.

Обробка м'ята та птиці має бути останнім кроком у приготуванні їжу. Інші продукти краще помити, подрібнити і підготувати до цього.

"Навіть якщо ви використовуєте окремі обробні дошки та спочатку готуєте курку, це все одно може поширювати бактерії на кухні чи на ваших руках, які можуть потрапити на свіжі овочі чи інші продукти, які не будуть бути приготовані", - додав експерт.

Після контакту з сирим м'ясом одразу вимийте руки гарячою водою з милом. Найкраще це робити у порожній раковині, щоб не перенести бактерії на посуд.

Як приготувати курку

Зірковий шеф Джеймі Олівер поділився своїм надійним рецептом смаженої курки, який щоразу дає гарантований результат у виді соковитого м'яса та хрусткої скоринки.

Також Джеймі розповів, як приготувати неймовірно смачну кисло-солодку курку, як у китайському ресторані.

Вас також можуть зацікавити новини: