Ця курка-ідеальне блюдо для сімейної вечері / ua.depositphotos.com

Кисло-солодка курка може стати вашим улюбленим рецептом у китайському ресторані, але цю смачну страву можна приготувати і вдома за рецептом Джеймі Олівера, яким ділиться express.co.uk. Рецепт Джеймі розрахований на чотири порції, тому ідеально підходить для сімейної вечері. Щоб поставити страву на стіл, потрібно всього 35 хвилин.

Для кисло-солодкої курки за рецептом Джеймі Олівера вам буде потрібно:

  • Одна банка ананасів у своєму соку
  • Одна банка персиків у своєму соку 
  • Одна столова ложка соєвого соусу
  • Одна столова ложка рибного соусу
  • Дві чайні ложки кукурудзяної муки
  • Дві курячі грудки зі шкірою.
  • Китайська суміш "5 спецій " (традиційна китайська суміш, що складається з кориці, сичуанського перцю, гвоздики, насіння фенхелю і бадьяна)
  • Один лайм
  • Два зубчики часнику
  • Один пучок спаржі (350 г)
  • 100 г стебел брокколі
  • Одна маленька цибулина
  • Два свіжих червоних перцю чилі
  • Один червоний перець
  • Один жовтий перець
  • Шматочок імбиру довжиною 7 см.
  • Арахісове масло
  • 100 г солодкої кукурудзи
  • Одна чайна ложка рідкого меду
  • Півпучка свіжого коріандру (15 г)

Як приготувати кисло-солодку курку - покроковий рецепт

  1. Злийте сік з консервованих фруктів у миску. Додайте соєвий і рибний соуси, одну чайну ложку кукурудзяної муки, перемішайте до однорідності. Наріжте ананас і персики невеликими шматочками і відкладіть.
  2. Зніміть шкіру з курки і обсмажте на сковороді на повільному вогні до золотистого кольору. Перекладіть шкіру на тарілку, приправивши щіпкою морської солі і п'ятьма спеціями.
  3. Наріжте курку на шматки товщиною 3 см і покладіть в миску з великою чайною ложкою з гіркою спецій, щіпкою солі, однією чайною ложкою кукурудзяної муки і половиною соку лайма. Очистіть, тонко наріжте і додайте один зубчик часнику. Змішайте все разом.
  4. Викладаємо овочі: обріжте і наріжте спаржу і брокколі скибочками під кутом. Цибулю очистіть, розріжте на четвертинки і розламайте на пелюстки. Очистіть другий зубчик часнику і дрібно наріжте його разом з перцем чилі. Видаліть з перців насіння і крупно наріжте їх. Очистіть і наріжте імбир соломкою.
  5. Поставте каструлю на сильний вогонь і тушкуйте курку п'ять-шість хвилин або до золотистого кольору, періодично перевертаючи. Потім залиште на повільному вогні.
  6. У той же час поставте вок на сильний вогонь і додайте перець і цибулю, обсмажуючи протягом п'яти хвилин. Налийте одну столову ложку олії, потім додайте персики, ананас, імбир, часник, більшу частину перцю чилі, кукурудзу, спаржу та брокколі.
  7. Обсмажуйте, помішуючи, три хвилини, після чого додайте соус. Готуйте кілька хвилин (овочі все ще повинні залишатися злегка сирими) і при необхідності додайте окропу, щоб розбавити соус.
  8. Вилийте мед на сковороду з куркою, знову збільшіть вогонь і перемішуйте, поки курка не карамелізується. Покладіть овочі та курку на тарілку. Додайте хрустку шкірку і, якщо хочете гостріше, перець чилі, що залишився.
  9. Посипте листям коріандру і відразу подавайте з рисом. Для додання пікантності вичавіть кілька скибочок лайма. Насолоджуйтесь!

Раніше УНІАН ділився рецептом смачного рибного пирога Джеймі Олівера, для якого буде потрібно всього 5 інгредієнтів і 30 хвилин на кухні.

Вас також можуть зацікавити новини: