
Осінь і зима - час теплих страв і ситних супів, але іноді так хочеться чогось свіжого і хрусткого. Саме для цього ідеально підійде витончений салат із кореня селери, яблук і редьки дайкон за рецептом великого покійного шефа Флойда Кардоза.
Просте приготування, несподівані інгредієнти та яскравий смак - ось що робить цю страву справжньою знахідкою для вашого столу, пише Food & Wine.
Для чого застосовують корінь селери
Корінь селери, також відомий як селера-ріпа, походить із тієї самої рослини, що й стебла селери, але вирощується окремо. Твердий, горбистий корінь розміром з велике яблуко має землистий, злегка солодкуватий смак і м'який аромат селери.
У сирому вигляді, як у цьому рецепті, він приємно хрумтить; при запіканні, варінні або пюрируванні стає м'яким і кремовим.
Із чим подавати салат із кореня селери та яблук
Цей яскравий, хрусткий і злегка кислуватий салат чудово доповнює більш насичені страви. Спробуйте подавати із запеченою куркою або індичкою, свинячими відбивними або печенями, з більш жирною рибою на грилі, такою як лосось, форель або макрель, або з обсмаженою качиною грудкою. Також салат смакує з ситними бобовими, грибами або кремовими сирами.
Як приготувати цей салат + поради
- Щоб фрукти не потемніли, нарізайте яблука останніми й одразу ж перемішуйте із заправкою.
- Шкірка кореня селери товста та горбиста, тому використовуйте гострий ніж, а не овочечистку.
- Якщо є час, дайте салату трохи постояти в холодильнику перед подачею, щоб смаки змішалися.
Для приготування нам знадобляться такі інгредієнти: 2 ст. л. крупно нарізаної кінзи, 2 столові ложки нарізаної цибулі-резанця, 2 ст. л. оливкової олії екстра-класу, 1 столова ложка свіжого соку лайма, 1/2 ч. л. гарам масала, 2 яблука, 2 яблука, 2 яблука, 2 яблука, 2 яблука, 2 яблука, 2 яблука, 2 яблука, 2 яблука, 2 яблука, 2 яблука, 2 яблука. гарам масала, 2 яблука сорту Granny Smith, очищені, без серцевини та нарізані соломкою (≈2 чашки), 570 г кореня селери, очищеного та нарізаного соломкою (≈2 чашки), 115 г редьки дайкон, очищеної та нарізаної соломкою (≈1 чашка), кошерна сіль та свіжомелений чорний перець.
У великій мисці з'єднайте кінзу, цибулю-різанець, оливкову олію, сік лайма і гарам масалу. Додайте яблука, корінь селери і дайкон, приправте сіллю і перцем, добре перемішайте. Подавайте салат злегка охолодженим або за кімнатної температури.
Салат можна зберігати в холодильнику до чотирьох годин.
Інші цікаві рецепти салатів
Раніше УНІАН повідомляв про дуже смачні та незвичайні салати з буряка. Для більшості рецептів потрібні продукти, які є в кожному холодильнику. Навіть якщо доведеться що-небудь докупити, це не коштуватиме дорого.
Крім того, ми розповідали, як приготувати салат із баклажанів за 10 хвилин. Щоб було не так нудно, є три види цих салатів, у яких можуть стати в пригоді й інші поширені овочі.