
Смачний салат із буряка зможе приготувати кожна господиня - для більшості рецептів потрібні продукти, які є в кожному холодильнику. Навіть якщо доведеться що-небудь докупити, це не коштуватиме дорого.
Салат із буряка із сиром фета та часником
Ніжний і навіть свіжий смак страви сподобається тим, кому хочеться "легкого" салату, не надто щільного, але ситного.
Інгредієнти:
- два буряки середнього розміру;
- двісті п'ятдесят грамів фети або бринзи;
- петрушка, листя салату;
- жменю смажених волоських горіхів;
- три столові ложки оливкової олії;
- дві столові ложки лимонного соку;
- одна чайна ложка гірчиці;
- сіль, чорний перець.
Салат із вареного буряка з сиром фета підходить навіть тим, хто худне - він абсолютно не вплине на вагу. Вам потрібно відварити до готовності буряк, потім нарізати великими кубиками. Так само подрібнити фету. З'єднати інгредієнти в мисці, додати до них листя салату, порване на шматочки, горіхи, подрібнену петрушку. В окремій невеликій мисці змішати олію, лимонний сік, гірчицю, сіль і перець. Заправити салат і спробувати.
Салат із буряком і яйцем
Проста страва, яка готується буквально п'ять хвилин, якщо не враховувати час варіння овоча.
Інгредієнти:
- два невеликих відварених буряки або один великий;
- два яйця;
- сто грамів твердого сиру;
- зубчик часнику;
- дві столові ложки майонезу;
- сіль, перець за смаком.
Такий салат із буряком робиться дуже просто - спочатку вам потрібно відварити овоч до м'якості, потім остудити й почистити його. Нарізати дрібним кубиком, так само вчинити з вареними яйцями та сиром. Часник натерти на дрібній тертці або пропустити через прес. Змішати в мисці всі інгредієнти, заправити майонезом, посолити й поперчити за смаком.
Салат із буряка з часником і яйцем
Ситна страва, для якої потрібні прості та зрозумілі продукти. Готується дуже швидко і подобається всім.
Інгредієнти:
- дві цибулини;
- чотири середні картоплини;
- три моркви;
- два невеликих буряки;
- чотири яйця;
- три плавлених сирка;
- два зубчики часнику;
- двісті грамів майонезу;
- рослинна олія, сіль і перець.
У каструлю викласти буряк, моркву, поставити на плиту й дочекатися, поки овочі зваряться. Круто відварити яйця, остудити. Натерти на тертці картоплю, моркву, буряк, яйця, часник і плавлений сир. Ріпчасту цибулю обсмажити на сковороді до золотистого кольору. Викласти салат шарами - картопля, цибуля, морква, знову цибуля, майонез, буряк, цибуля, часник, майонез, плавлений сир і яйця. Салат із буряка вареного готовий - можна подавати до столу.