Насіння соняшнику підтримує імунну систему / ілюстрація REUTERS

Насіння соняшнику багате на антиоксиданти, хороші жири, клітковину, рослинні білки, вітамін Е та мінерали. Воно зміцнює імунну систему, а також може сприяти здоровому контролю ваги, пише health.com.

Зазначається, що часте вживання насіння соняшнику пов'язане з більш низьким рівнем маркерів запалення, зниженням ризику серцевих захворювань і діабету 2 типу.

Насіння соняшнику - користь

Серед корисних властивостей насіння соняшнику фахівці виділяють наступні:

Відео дня

Підвищує імунну функцію. Насіння соняшнику підтримує імунну систему кількома способами: воно має природні протимікробні, антибактеріальні та противірусні властивості, які допомагають боротися з мікробами.

Може сприяти зниженню ризику розвитку серцево-судинних захворювань. В одному огляді досліджень зроблено висновок, що насіння соняшнику захищає здоров'я серця завдяки синергетичній дії корисних жирів, антиоксидантів, клітковини, білків і мінералів.

Може допомогти запобігти або контролювати діабет. Огляд досліджень дійшов висновку, що насіння соняшнику може грати роль у зниженні рівня цукру в крові і може використовуватися для лікування діабету 2 типу. Вчені кажуть, що біоактивні компоненти цих насіння беруть участь у кращому регулюванні рівня цукру в крові та лікуванні резистентності до інсуліну.

Може сприяти здоровому контролю ваги. Завдяки клітковині, жирам і білкам насіння соняшнику є хорошим вибором для контролю ваги. Антиоксидантна та протизапальна дія хлорогенової кислоти в насінні соняшнику також може відігравати роль у регулюванні ваги.

Може зменшити метаболічний синдром. Метаболічний синдром - це група станів, які разом підвищують ризик серцево-судинних захворювань, діабету, інсульту та інших серйозних проблем зі здоров'ям. Дані недавнього дослідження показали, що споживання насіння соняшнику знижує ризик розвитку метаболічного синдрому.

Може зменшити неалкогольну жирову хворобу печінки. Одне з дослідження показало, що споживання насіння пов'язане зі зниженням ймовірності розвитку цієї хвороби.

Існує багато простих способів включити ці багаті поживними речовинами насіння в здорову їжу, закуски та солодкі ласощі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що відбувається з вашим тілом, коли ви приймаєте вітамін C щодня.

Вас також можуть зацікавити новини: