Дихати в Києві стало помітно легше / УНІАН

Якість атмосферного повітря у Києві, Житомирській та Київській областях значно покращилася, концентрація залишків горіння близька до гранично допустимих концентрацій.

Про це заявив заступник директора Українського гідрометцентру Анатолій Прокопенко, повідомили у прес-службі Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

«Станом на 20 квітня, завдяки зусиллям наших пожежних та деякій зміні синоптичної ситуації, зокрема, зміні напрямку вітру та короткочасним дощам, якість атмосферного повітря у Житомирській та Київській областях, де спостерігались найбільші осередки пожежі, а також у м. Києві значно поліпшилась», - сказав Прокопенко.

Відео дня

Читайте такожПожежі в Україні: Аваков заявив про локалізацію осередків займань та новий ризик

Окрім цього, він наголосив, що станом на ранок 20 квітня не було задимленості в м. Києві та в ряді областей.

«Якщо ще вчора метеостанції Житомирської, Київської, Чернігівської, Вінницької та Полтавської областей фіксували задимленість або дим, то, станом на ранок 20 квітня, такі явища вже відсутні. Наразі якість атмосферного повітря у Києві близька до звичайної для цього періоду весни. Завислі речовини — пил та залишки горіння — близькі або дещо вищі до гранично допустимих концентрацій. Вміст у повітрі діоксиду сірки, діоксиду азоту, окису вуглецю та формальдегіду близький до ГДК і нижче. За даними гідрометеорологічної мережі, радіаційний фон - в межах норми» , - сказав Прокопенко.

Як повідомляв УНІАН, упродовж дня 16 квітня у повітрі в Києві був сильний запах продуктів горіння, спостерігалася задимленість та смог.

Читайте такожРятувальники вночі працювали над небезпекою поширення пожеж з Житомирщини на Білорусь

За інформацією прес-служби КМДА, в результаті пожеж у Житомирській області та Зоні відчуження, а також пилової бурі увечері 16 квітня в повітрі в Києві були зафіксовані значні концентрації шкідливих речовин, що виділяються в результаті горіння.

У ДСНС 17 квітня запевнили, що смог у Києві хімічної та радіологічної загрози не становить.

18 квітня вранці й до обіду у столиці знову спостерігалась сильна задимленість.

19 квітня міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив, що рівень забруднення повітря у Києві знизився через зміну напрямку вітру.

Читайте такожУ Чорнобильській зоні продовжується боротьба з осередками пожежі

Станом на ранок 20 квітня у Житомирській області залишалось 9 осередків горіння, з яких 5 локалізовані, а на 4 тривали роботи щодо обмеження їх розповсюдження. У Зоні відчуження зусилля рятувальників були спрямовані на локалізацію 4 осередків тління пеньків, залишків деревини та 2 торф’яників в осередках, пройдених вогнем.