Жінці порадили отримати дозвіл на перевезення цих тварин / Фото stepsinpairs via flickr.com

Через КПВВ «Новотроїцьке» жінка намагалась перевезти з контрольованої Україною території до окупованого Донецька міні-зоопарк. Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.

Читайте такожНавіть винагороду не попросили: господарям повернули песика, якого злодії вкрали разом із авто у центрі Києва (відео)

«У неї було 8 собак (5 маламутів, 2 пуделі та один бассет-хаунд), єнот, песець та макака. Як пояснила прикордонникам жінка, вона постійно проживає в Донецьку, а тварин придбала на території України, контрольованій українською владою», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

У прикордонному відомстві зазначили, що згідно з «Тимчасовим порядком контролю за переміщенням осіб через лінію зіткнення у межах Донецької та Луганської областей» вивезення диких тварин на тимчасово непідконтрольну українській владі територію України не передбачено. Відтак, правоохоронці запропонували громадянці звернутися до Координаційного центру з відповідною заявою для отримання письмового дозволу на перевезення цих тварин.

Як повідомляв УНІАН, у червні в аеропорту "Одеса" викрили командира авіалайнера, який займався контрабандою папуг.