У Голосіївському парку гинуть качки / Фото: Тетяна Воінаровська

Причиною загибелі качок у Голосіївському парку Києва може бути їх отруєння.

Про це заявив заступник директора комунального підприємства по утриманню зелених насаджень Голосіївського району Дмитро Пищолка в ефірі "Громадського радіо".

Він уточнив, що подібний висновок можна зробити з огляду на результати досліджень води з озер, ґрунту з парку та тіл загиблих птахів. Зокрема, виявлено перевищення вмісту ртуті, яка могла стати причиною смерті.

Відео дня

"У терміновому порядку викликали Київську аварійно-рятувальну службу, яка провела заміри прибережної зони, у повітрі. Це, щоб зрозуміти чи безпечна територія біля озер для відпочиваючих. Перевищення ртуті у повітрі не виявлено. Додатково зразок, який був взятий КП "Плесо" для дослідження води 21 липня, відправили до Державного науково-дослідного інституту на вміст саме у воді ставка ртуті. Показники теж у межах норми. Отже перевищень показників по ртуті у повітрі та воді немає. Від себе можу припустити, що, ймовірно, хтось отруїв та нагодував качок. Поки що у мене таке припущення", - зазначив він.

Він закликав повідомляти до поліції або до КП з утримання зелених насаджень Голосіївського району про випадки, коли щось сумнівне кидають у воду.

Як повідомляється, на озерах на Теремках та в Голосіївському парку вже два тижні гинуть качки і ворони. Раніше вже встановили, що загиблі птахи не були хворі на якийсь вірус.

Вас також можуть зацікавити інші новини: