фото ukrspirt.com

Державне підприємство "Укрспирт" готове у разі необхідності забезпечити спиртом медичні установи країни в умовах карантину, запровадженого урядом для обмеження поширення в Україні коронавірусної інфекції.

Читайте такожЯк пошити медичну маску власноруч: прості способи (відео)

Про це повідомила прес-служба підприємства.

Відео дня

"У разі необхідності ДП "Укрспирт" має всі потужності та сировину, щоб забезпечити спиртом медичні установи країни. Зараз не можна бути легковажними, здоров'я людей насамперед", - підкреслили в прес-службі.

Прес-служба також повідомила, що підприємство продовжує працювати в штатному режимі та виконує всі свої функції.

Як повідомляв УНІАН, 11 березня Кабінет міністрів прийняв рішення ввести в Україні карантин з 12 березня по 3 квітня. Карантин передбачає закриття навчальних закладів, закриття авіаційного сполучення, а також заборона масових зібрань понад 200 осіб, який стосується і спортивних, культурних заходів.

16 березня президент України заявив, що в разі необхідності готовий ввести надзвичайний стан в Україні, щоб не допустити поширення коронавірусу.

Довідка УНІАН. Державне підприємство "Укрспирт", створене на базі однойменного концерну у 2010 році, було монополістом в спиртовій галузі України.

У грудні 2019 року Верховна Рада прийняла закон, який з 1 січня 2020 року скасував в Україні державну монополію на виробництво спирту з метою вивести ринок спирту з тіні. Закон також передбачає приватизацію існуючих спиртзаводів.

Уряд почав приватизацію держпідприємства "Укрспирт", яку планує завершити до 1 липня 2021 року. На продаж буде виставлений 41 завод підприємства.

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства оцінює надходження від приватизації "Укрспирту" 2-3 мільярди гривень.