Міністерство економіки України прогнозує стабільність цін на цукор.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив сьогодні на прес-конференції заступник міністра економіки України Михайло РУСИНСЬКИЙ.

«Підстав для зростання цін на цукор немає», – сказав він.

Відео дня

М.РУСИНСЬКИЙ повідомив, що стабільність цінової ситуації на ринку цукру забезпечується низкою чинників, зокрема зниженням цін на цей продукт на зовнішніх ринках на тлі позитивної інформації про погодні умови в країнах – виробниках цукрової тростини, в першу чергу в Індії.

Крім того, заступник міністра повідомив, що Міжнародна організація виробників цукру прогнозує перевиробництво цукру в 2010-2011 маркетинговому році (МР, вересень 2010 – серпень 2011 рр.), зазначивши, що пропозиція цукру перевищить попит на нього на 9%.

Також, за словами М.РУСИНСЬКОГО, в Україні на 1 серпня перехідні залишки цукру становили 437 тис. тонн при середньомісячному споживанні у літній період 150-170 тис. тонн. Він зазначив, що такий об`єм повністю забезпечує потребу споживачів на три місяці. «До початку переробки цукрового буряка залишків вистачить», – сказав він.

Посилаючись на дані Національної асоціації цукровиробників України, М.РУСИНСЬКИЙ повідомив, що на сьогодні відпускні ціни на цукор становлять 6,3-7,35 грн. за кілограм.

При цьому він додав, посилаючись на дані Мінагрополітики, що виробництво цукрового буряка в Україні цього року очікується на рівні 16,4 млн. тонн, що дозволить виробити 2,1 млн. тонн цукру і повністю забезпечити потребу внутрішнього ринку в цьому продукті.