Дотацію зможуть отримати як кооперативи, так і звичайний український фермер, заявляє нардеп Ігор Молоток / фото ua.depositphotos.com

Збільшити цільове державне фінансування агропромислового комплексу та українських виробників закликали у партії "За майбутнє". Народні депутати ініціювали законопроект про підтримку тваринницької галузі з метою збереження поголів’я і виробництва якісної молочної продукції. Про це повідомляється на офіційній сторінці партії у Facebook.

Законопроектом № 5297 "Про державну підтримку сільського господарства України" щодо стимулювання виробництва молока пропонується виділити окремий вид видатків, який буде пропорційно залежати від продуктивності надою, спонукатиме виробників збільшувати показники виробництва. Зокрема, пропонується виділити майже 65 млн грн на підтримку молочної галузі вже в наступному році. Держава виділятиме дотацію на кожну 1 тонну молока, яку виробники зможуть перенаправити на засоби та заходи для покращення продуктивності та якості молока.

Читайте такожЦіни на молоко в Україні стали одними з найвищих у Європі - експерт"Дотацію зможуть отримати як кооперативи, так і звичайний український фермер. Ми передбачили розподіл виробників на 3 групи: малі фермерські господарства, у тому числі сімейні фермерські господарства та фізичні особи, які займаються виробництвом молока і мають від 2 корів; сільськогосподарські кооперативи, у власності членів якого перебувають від 30 корів, та сільськогосподарські підприємства, у власності яких перебувають від 50 корів", — прокоментував ініціативу народний депутат, член депутатської групи "Партія "За майбутнє" Ігор Молоток.

Відео дня

Парламентарій підкреслив, що державна грошова допомога буде видаватися напряму, без посередників. Тому українські фермери мають стати на облік у державному реєстрі. "Так, у селах із цим можуть виникнути труднощі, особливо у фермерів без досвіду використання електронних баз. Тому разом із Міністерством аграрної політики будемо думати, як допомогти людям стати на облік та освоїти електронний реєстр", — акцентував Молоток.

Народні депутати "За майбутнє" закликали колег підтримати запропонований законопроект, адже це важливо для аграрної країни. Це саме той механізм, який дозволить покращити ситуацію на ринку виробництва українського молока та якість продукції, а відповідно — і конкурентоздатність на світовому ринку, переконані в партії.