Наглядова рада "Нафтогазу" вирішила продовжити контракт Коболєва / фото УНІАН

Наглядова рада НАК "Нафтогаз України" прийняла рішення продовжити контракт з головою правління компанії Андрієм Коболєвим і встановити його місячний оклад у розмірі 2,08 млн гривень.

Читайте такожГройсман хоче в рази скоротити зарплату керівництву «Нафтогазу»

Про це ЕП повідомив співрозмовник у компанії.

Відео дня

"Нове законодавство дає наглядовій раді держкомпанії повноваження приймати рішення щодо контрактів із менеджментом", - сказав співрозмовник.

У листі голови наглядової ради "Нафтогазу" Клер Споттісвуд на адресу прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, копія якого є у розпорядженні "ЕП", зазначається, що термін повноважень Коболєва продовжено на три роки, починаючи з 1 січня 2019 року.

У листі голова наглядової ради зазначила, що Гройсман публічно говорив про свої очікування щодо перегляду розміру винагороди Коболєва і що вона має бути ринковою.

"Комітет з призначень і винагород із залученням зовнішнього консультанта провів огляд ринкових рівнів винагород, і ми отримали запевнення, що запропонований рівень зарплат відповідає ринку", - йдеться в листі.

"Ми хотіли б звернути увагу, що голова правління "Нафтогазу" прийняв і виконує рішення про спрямування 100% доходів, які він отримає до кінця року, на благодійність, а тому не буде особистої вигоди в результаті прийняття будь-якого рішення", - додала Споттісвуд.

Таку інформацію УНІАН підтвердили в прес-службі держкомпанії.

«Наглядова рада дійшла висновку, що в кращих інтересах для компанії буде забезпечити належні заходи для продовження роботи керівництва, тобто продовжити термін повноважень чинного голови правління на три роки, починаючи з січня 2019 року», - сказано в листі голови наглядової ради «Нафтогазу» прем'єр-міністру.

Раніше Коболєв заявив, що збирається спрямувати на благодійність всі доходи, які він отримає на своєму посту в держкомпанії до кінця року.

Як повідомляв УНІАН, 16 січня Кабінет міністрів оголосив про припинення контрактів з діючим менеджментом НАК "Нафтогаз України" з 22 березня, а також про звернення до наглядової ради компанії щодо перегляду умов з виплати зарплат і премій її керівникам.

Минулого року наглядова рада «Нафтогазу» прийняла рішення про виплату співробітникам компанії премій у 46,3 млн дол. у зв'язку з перемогою в Стокгольмському арбітражному суді щодо транзитного контракту, за рішенням якого «Газпром» повинен виплатити українській компанії 4,6 млрд дол. При цьому з урахуванням рішення арбітражу за контрактом на постачання газу, остаточна сума розрахунків між компаніями становить 2,6 млрд дол. на користь «Нафтогазу».

На початку червня прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що не підтримує виділення таких високих премій в нинішній час, і звернувся до наглядової ради «Нафтогазу» з пропозицією переглянути рішення про виплату співробітникам компанії премій у 46,3 млн дол.

Також у липні Кабмін заборонив виплату бонусів і винагород в державних компаніях.

Згідно з фінансовим звітом «Нафтогазу України», члени правління компанії заробили у 2017 році 127,7 млн грн, а голова правління Андрій Коболєв отримав 47,1 млн грн.

Сума винагороди членів наглядової ради «Нафтогазу» за 2017 рік становила 25,5 млн грн.

Довідка УНІАН. НАК «Нафтогаз України» – найбільша державна вертикально інтегрована нафтогазова компанія України, підприємства якої видобувають близько 90% газу і нафти в країні. НАК займається розробкою родовищ, видобутком нафти та газу, їх транспортуванням, а також реалізацією нафтопродуктів через мережу АЗС.