Новий Розділ без опалення і електрики / фото УНІАН

Ситуація з енергопостачанням в місті Новий Розділ Львівської області критична - відсутнє опалення, а через надмірне навантаження на електромережі цілі райони позбавлені електрики, під загрозою поставки води в один з районів міста.

Читайте такожГончарук розповів, коли буде вирішена проблема із опаленням на Львівщині

Про це у Фейсбуці повідомила прес-служба Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України», якій уряд в середині листопада передав в управління місцеву ТЕЦ через те, що приватна компанія-управитель «Гарант Енерго М» не змогла підготувати місто до опалювального сезону.

Відео дня

«Ситуація на підприємстві і в місті критична. Люди досі без опалення, через надмірне навантаження на мережі електрики позбавлені цілі райони. Під загрозою постачання води в один з районів міста.

Минулої зими через недбалість попереднього управителя на Новороздільській ТЕЦ сталася серйозна аварія, а цього року регламентні роботи не фінансувалися і не проводилися належним чином», - йдеться в повідомленні.

У прес-службі відзначили, що зараз компанія працює не тільки над тим, щоб максимально швидко перевірити технічний стан інфраструктури і запустити ТЕЦ Нового Роздолу та Новояворівська, а й над тим, щоб повернути фахівців, які звільнилися з підприємств через затримки з виплатою заробітної плати.

«Люди не отримували зарплати від минулого управителя Гарант Енерго М протягом 5 місяців. Ми розуміємо, що частина людей вимушено звільнилася, щоб отримати право на допомогу від держави і хоч якось годувати свої родини», - сказано в повідомленні.

Відзначається, що «Нафтогаз» запрошує працівників Новороздільської ТЕЦ, а також працівників, які звільнилися, на зустріч у понеділок, 18 листопада.

Як повідомляв УНІАН, у середині листопада уряд передав в управління «Нафтогазу» майно Новояворівської і Новороздільської ТЕЦ, що забезпечують теплом відповідні міста Львівської області, оскільки через безгосподарність приватної компанії-управителя «Гарант Енерго М» опалювальний сезон в цих містах не розпочався вчасно.

8 листопада ситуація з опалювальним сезоном в Новояворівську та Новому Роздолі визнана надзвичайною техногенного характеру. Відповідне рішення ухвалили в рамках позачергового засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.