30 сонячних електростанцій з'являться на Житомирщині / фото УНІАН

6 жителів  Житомирської області взяли кредит на встановлення сонячних електростанцій. Про це УНІАН повідомили у прес-службі Житомирської облдержадміністрації з посиланням на дані департаменту містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства  ОДА.

Як зазначається у повідомленні, ініціатива голови Житомирської  облдержадміністрації  Ігоря Гундича користується попитом  – 6 жителів області скористалися обласною програмою та взяли кредит на встановлення сонячних електростанцій та батарей.

Вчора, 17 серпня, комісія погодила відшкодування ще 4 жителям області на суму 196 тис. 300 грн, а 2 жителів області вже отримали 59 тис. 140 грн відшкодування за встановлення сонячних електростанцій та батарей.

Відео дня

Читайте такожМіненерговугілля прогнозує у серпні зростання атомної генерації в енергетиці

«30 сонячних електростанцій з'являться на Житомирщині за нашої підтримки. Вже цьогоріч. Якщо чесно, не чекав такого попиту, ініціюючи підтримку сонячного обладнання. Люди повірили у програму енергоефективності і сміливо переходять на альтернативу. При цьому вони отримують до 50 тисяч гривень компенсації із обласного бюджету (20% від кредиту) за сонячну електростанцію», – зазначив  Гундич.

Як повідомляв УНІАН, Франція допоможе Україні розмістити сонячні електростанції в зоні ЧАЕС.