Компанія «Укртрансгаз», що є оператором вітчизняної газотранспортної системи, напередодні осінньо-зимового періоду накопичила в підземних сховищах (ПСГ) 17,3 млрд куб. м газу, повідомляє прес-служба компанії.

За даними "Укртрансгазу", з квітня по вересень 2012 року обсяг закачування газу в підземні сховища становив 10 млрд куб. м.

«Закачування газу в підземні сховища здійснюється в рамках підготовки до опалювального сезону 2012-2013 рр.», - говориться в повідомленні компанії.

Відео дня

Дані щодо обсягу закачування газу представлено без урахування підземного сховища «Чорноморнафтогазу».

Як повідомляв УНІАН, за словами міністра палива і енергетики України Юрія Бойка, на початок опалювального сезону в ПСГ України буде накопичено 21 млрд кубометрів газу.

Довідка УНІАН. Дочірня компанія «Укртрансгаз» створена з метою забезпечення безперебійного транспортування і зберігання природного газу, ефективного функціонування і розвитку газового комплексу України.

ДК «Укртрансгаз» експлуатує 12 ПСГ загальною активною місткістю близько 31 млрд куб. м. Підземні сховища газу є складовою частиною системи газопостачання України і транзиту газу через її територію

НАК «Нафтогаз України» об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни, є монополістом з транзиту і зберігання природного газу в підземних сховищах, а також з транспортування нафти трубопровідним транспортом територією України.