У Києві через прорив теплотраси на вулиці Обсерваторній без опалення залишаються 39 будинків і загальноосвітня школа.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі КМДА.

Як зазначили у прес-службі, на місці аварії працює екстрена бригада АК «Київенерго». Аварія сталася близько 14:00 поблизу гуртожитку №11/1. Частково теплоносій потрапив у будівлю.

Відео дня

Голова КМДА Олександр Попов взяв під особистий контроль ліквідацію прориву на теплотрасі на вулиці Обсерваторній. Він побував на місці аварії та дав доручення до 12 години ночі сьогоднішнього дня впоратися з наслідками надзвичайної ситуації.

«На завтра призначено засідання комісії з питань надзвичайних ситуацій. Крім того, вночі буде організовано пост спостереження за технічним станом гуртожитку, до приміщення якого потрапив теплоносій, через що відбулося часткове вимивання ґрунтів з-під фундаменту будівлі. Після обстеження зможемо зробити висновки і, ймовірно, тут доведеться проводити підсилення фундаменту», – повідомив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій КМДА Віталій Пшеничний.

Окрім гуртожитку, без опалення на Обсерваторній та прилеглих вулицях залишається 39 будинків, серед яких загальноосвітня школа №155, 17 житлових будинків комунальної форми власності та 6 відомчих.