Ціна імпортного газу для України перевищила 140 доларів за тисячу кубів / фото УНІАН

Середня ціна імпортного природного газу в Україні у вересні 2020 року склала 140,54 долара за тисячу кубометрів, що на 32,5% більше, ніж у серпні 2020 року.

Читайте такожДо зими готові: Україні вистачить запасів газу на опалювальний сезон

Про це повідомляється на сайті Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України з посиланням на дані Державної митної служби.

Відео дня

"Державна митна служба України розрахувала середню вартість імпортного природного газу, що склалася в процесі його митного оформлення під час ввезення на територію України в період з 1 по 30 Вересня 2020 року, яка становить 3955,76 гривні, або 140,54 долара, за 1 тисячу кубометрів", - йдеться в повідомленні.

Що цьому передувало

  • У серпні середня ціна імпортного природного газу в Україні склала 106,1 долара за тисячу кубометрів, що на 14,7% менше, ніж у липні 2020 року.
  • У вересні для побутових споживачів ціни на блакитне паливо коливалися від 4,4 до 7 гривень за кубометр.
  • З 1 серпня в Україні відкрився ринок природного газу для побутових споживачів, які отримали можливість самостійно обирати собі постачальника газу.
  • Також завершився термін дії публічних спеціальних зобов'язань (ПСО) держкомпанії НАК "Нафтогаз України" для населення, але теплокомуненерго продовжать отримувати газ за регульованою "Нафтогазом" ціною.