Ілюстрація REUTERS

Міжнародне енергетичне агентство прогнозує, що у 2020 році світові ринки газу випробують рекордне падіння попиту у зв'язку з пандемією коронавірусної інфекції COVID-19.

Читайте такожТранзит газу через Україну скоротився майже на 50%

Про це повідомляється в доповіді агентства.

Відео дня

Зазначається, що до 2020 року споживання газу у світі знизиться на 4% через теплу зиму та обмежувальні заходи, які були вжиті країнами для запобігання поширення коронавірусної інфекції.

Повідомляється, що зіткнувшись з цим безпрецедентним шоком, ринки природного газу зазнають сильні коригування, що призводить до історично низькими цінами та високої волатильності.

Очікується, що попит на природний газ поступово відновиться у 2021 році, проте криза, спричинена COVID-19, матиме триваліші наслідки для ринків природного газу.

Як повідомляв УНІАН, згідно з прогнозом Світового банку, світова економіка у 2020 році скоротиться на 5,2%, що є рекордним показником з часів Другої світової війни.

Також у Світовому банку прогнозують, що на тлі серйозних потрясінь у внутрішній попит і пропозицію, торгівлю і фінанси, в країнах з розвиненою економікою у 2020 році очікується скорочення економічної активності на 7%, а в країнах з ринком, що формується, і країнах, що розвиваються в цьому році прогнозується спад на 2,5% (перша всеосяжна рецесія в цій групі країн щонайменше за шістдесят років).

Згідно з доповіддю, доходи на душу населення знизяться цього року на 3,6%.

У банку також прогнозують, що світова економіка почне відновлюватися у 2021 році.