Закриття справи 'Роттердам+': це вже п'яте відповідне рішення за останні два роки

Вищий антикорупційний суд України прийняв рішення про закриття справи Роттердам+. Відповідне рішення ВАКС ухвалив на відкритому засіданні 9 жовтня. 

Це уже 5-те рішення про закриття цієї справи за останні 2 роки, які приймалися  спеціалізованою антикорупційною прокуратурою, Вищим антикорупційним судом та апеляційною палатою ВАКС.

"Сьогоднішнє рішення найавторитетнішої судової інстанції в країні, створеної за підтримки Західних союзників України, вкотре підтвердило законність і обґрунтованість формульного ціноутворення на енергетичні ресурси. ДТЕК завжди і послідовно відстоював позицію, що прозоре формульне ціноутворення на енергетичні ресурси на основі імпортного паритету – єдиний правильний шлях розвитку ринкової економіки України", - повідомили в компанії.

Відео дня

Цей принцип покладений в основу більшості реформ енергетичних ринків 2014-2016 років. Він підтриманий і схвалений західними партнерами України, в тому числі Міжнародним валютним фондом. За цим принципом формуються ціни на вугілля, газ, бензин й решту енергоресурсів.

"ДТЕК вітає справедливе рішення Вищого антикорупційного суду щодо закриття справи Роттердам+", - підсумували в компанії.