Иллюстрация REUTERS

В.о. голови ДФС України Олександр Власов на своїй сторінці у мережі Фейсбук повідомив, що 3 квітня 2019 року відбулася зустріч із керівництвом Поліграфкомбінату «Україна», який запропонувало своє бачення функціонування автоматизованої системи «Електронна акцизна марка». В Асоціації «Укртютюн», судячи з прес-релізу, здивовані таким фактом.

"Листом від 26 березня 2019 року № 14028/6/99.99.12.01.03.15 Державна фіскальна служба запросила представників Асоціації «Укртютюн» на презентацію системи контролю за обігом підакцизних товарів, розроблену Поліграфкомбінатом «Україна», що мала відбутися 3 квітня 2019 року. Але напередодні презентації – 2 квітня 2019 року – листом № 15279/6/99.99.12.01.03.15 ДФС повідомила про перенесення заходу за ініціативою ПК «Україна» на невизначену дату. Утім, як випливає з поста Олександра Власова, презентація відбулася" – заявили в офіційному прес-релізі в Асоціації «Укртютюн».

Асоціація «Укртютюн» також стурбована тим, що робота над автоматизованою системою «Електронна акцизна марка» відбувається за зачиненими дверима, без залучення представників виробників підакцизних товарів, які є членами робочої групи з цього питання.

Відео дня

"Маємо побоювання, що замість сучасної системи відслідковування продукції нам вкотре буде запропоновано нефункціональну та неефективну. Протягом останніх 5 років було декілька спроб запровадження цієї системи, і вона жодного разу не знаходила підтримки з боку виробників підакцизних товарів, оскільки не відповідає європейським вимогам" – заявили в Асоціації «Укртютюн».