Суд визнав незаконною націоналізацію «ПриватБанку» / фото УНІАН

Міністерство фінансів України готується до подачі апеляційної скарги на рішення Окружного адміністративного суду Києва про визнання незаконним виведення неплатоспроможного "ПриватБанку" з ринку за участю держави.

Читайте такожНБУ прокоментував скасування націоналізації «ПриватБанку»

Як повідомили в прес-службі Мінфіну, сьогодні Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов українського бізнесмена і колишнього співвласника «ПриватБанку» Ігоря Коломойського до Національного банку України та Кабінету міністрів щодо націоналізації фінустанови, оскільки вважав, що дана процедура виведення неплатоспроможного банку з ринку порушила норми чинного законодавства.

Відео дня

«Міністерство фінансів України не погоджується із зазначеним рішенням (рішенням Окружного адмінсуду від 17 квітня - УНІАН)та готується до подання апеляційної скарги. Рішення про виведення неплатоспроможного Приватбанку за участю держави приймалось відповідно до норм діючого законодавства, було підтримане РНБО та Урядом України з метою забезпечення фінансової стабільності та збереження коштів громадян», - йдеться в повідомленні.

У прес-службі підкреслили, що капітал «ПриватБанку» мав від’ємне значення, в зв'язку з чим з метою гарантії виконання всіх зобов'язань перед клієнтами банку держава ухвалила вимушене рішення про його націоналізацію і рекапіталізацію, вклавши в банк 155,3 млрд грн.

У повідомленні наголошується, що за останні два роки в банку запроваджені стандарти корпоративного управління, що відповідають кращим міжнародним практикам, вдосконалена модель управління ризиками, вводяться інноваційні технологічні рішення.

«… позитивні фінансові результати Приватбанку говорять самі за себе ... І зараз наше завдання – захистити інвестицію держави, внесок кожного українця», - підсумували в прес-службі.

Як повідомляв УНІАН, раніше Національний банк України повідомив про підготовку апеляційної скарги на рішення Окружного адміністративного суду Києва про визнання незаконною націоналізацію «ПриватБанку».

Кабінет міністрів 18 грудня 2016 року ухвалив рішення націоналізувати найбільший банк України "ПриватБанк" (Дніпро), керуючись рекомендаціями Ради національної безпеки і оборони.

До націоналізації основними акціонерами банку були бізнесмен Ігор Коломойський з часткою в капіталі 49,9816%, його партнер Геннадій Боголюбов з часткою 41,5769% і компанія Triantal Investments Ltd з часткою 16,8170%.