Баришівський райсуд заборонив Рожковій виконувати свої обов'язки / фото УНІАН

Фізична особа повідомила Нацбанк про рішення Баришівського районного суду Київської області заборонити першому заступнику очільника регулятора Катерині Рожковій виконувати свої обов'язки.

Про це повідомили у прес-службі Національному банку України.

"До Національного банку надійшов лист від фізичної особи, зі змісту якого вбачається, що 11 червня Баришівський районний суд Київської області нібито ухвалив рішення про заборону Катерині Рожковій брати участь у засіданнях Правління та виконувати покладені на неї посадові обов’язки", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

"Відповідно до процесуального кодексу ухвала суду підлягає виконанню негайно, тобто одразу після отримання. Проте, наразі ми ані отримували, ані були присутні при винесенні будь-якої ухвали про заборону членам Правління Національного банку здійснювати свої повноваження. Тому ми не можемо стверджувати, що інформація про наявність відповідної ухвали відповідає дійсності. Якщо це так, то Національний банк оскаржить її в передбаченому законом порядку", - наголосили у Нацбанку.

Читайте такожДержавіаслужба просить Баришівський райсуд роз'яснити рішення по ліцензії SkyUp

Коментуючи наслідки ухвалення Баришівським райсудом рішення, що забороняє Рожковій виконувати свої обов'язки, начальник управління претензійно-позовної роботи Юридичного департаменту НБУ Віктор Григорчук повідомив УНІАН, що Катерина Рожкова продовжує виконувати свої обов'язки.

"Ми не отримували від суду відповідної ухвали, як це передбачено Процесуальним кодексом. Крім того, в Єдиному держреєстрі судових рішень дане визначення відсутнє", - сказав Григорчук.

Заступник голови НБУ Роман Борисенко, який курирує роботу персоналу регулятора, у коментарі УНІАН повідомив, що в правлінні Національного банку не очікуються кадрові перестановки.

"У відставку ніхто не збирається. У нас є Закон "Про Національний банк", який передбачає, що кожний член правління призначений на певний термін каденції. Жодних таких настроїв немає", - сказав Борисенко.

Як повідомляв УНІАН, у травні поточного року депутат Верховної Ради Юрій Савчук попросив Окружний адміністративний суд Києва заборонити Катерині Рожковій виконувати повноваження першого заступника голови НБУ, звинувачуючи її в незаконному сприянні третім особам у сфері валютного регулювання і нагляду.

Раніше в травні Апеляційний суд Києва скасував рішення Дарницького районного суду столиці, який забороняє заступнику голови Національного банку України Катерині Рожкової брати участь в роботі і засіданнях правління НБУ.