Прем'єр-міністр Олексій Гончарук / REUTERS

Кабінет міністрів України ліквідував управління Національної поліції, яке займалося боротьбою з економічними злочинами (Департамент захисту Національної економіки поліції - УНІАН).

Читайте такожСтворення Служби фінансових розслідувань виходить на практичний рівень - Аваков

Про це після засідання Кабміну повідомив прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

Відео дня

"Ми ліквідували економічний підрозділ Нацполіції. УБЕЗ (управління по боротьбі з економічними злочинами - УНІАН) все, пішов в історію. Надалі поліцейські не мають втручатися в діяльність бізнесу", - сказав прем'єр.

Гончарук також зазначив, що після цього рішення уряду необхідно внести зміни в законодавчу базу, щоб розв'язувати питання підслідності й створити правоохоронний орган, який буде займатися економічними питаннями.

"Це повинен бути аналітичний, а не силовий орган (який замінить УБЕЗ – УНІАН). Ми розраховуємо, що у найближчі два-три місяці цей закон буде розглянутий Верховною Радою і затверджений, а ми, як уряд, будемо виконувати цей закон. Тому ми зараз ліквідували УБЕЗ, але це незавершена робота. Це перший символічний крок, щоб продемонструвати бізнесу, що тепер тиску не буде", - додав він.

Як повідомляв УНІАН, президент України Володимир Зеленський доручив Верховній Раді прийняти закон про Службу фінансових розслідувань (СФР) до 1 грудня поточного року.