Ілюстрація REUTERS

Президент України Володимир Зеленський доручив Верховній Раді прийняти закон про Службу фінансових розслідувань (СФР) до 1 грудня поточного року.

Читайте такожЗеленський доручив терміново легалізувати казино та видобуток бурштину

"Забезпечити прийняття закону про Службу фінансових розслідувань. Термін - до 1 грудня 2019 року", - сказав Зеленський під час наради з урядом, парламентом і правоохоронними органами.

Відео дня

Президент зазначив, що відповідальні за підготовку до прийняття даного закону - голова Верховної Ради України Дмитро Разумков, голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія і депутат партії "Слуга народу" Данило Гетманцев.

Довідка УНІАН. Державна служба фінансових розслідувань, про створення якої говорять вже не перший рік, покликана допомогти захистити права бізнесу в Україні. За словами секретаря Ради національної безпеки і оборони Олександра Данилюка, відповідний законопроект зараз знаходиться на фінальній стадії і є пріоритетним для президентської команди.

Відомство займеться розслідуванням економічних злочинів, тоді як зараз ці повноваження є у ряду силових структур, зокрема, СБУ і податкової міліції.