Ілюстрація / REUTERS

Кабінет міністрів України планує забезпечити зростання ВВП внаслідок залучення в країну іноземних інвестицій та лібералізації економіки.

Читайте такожУ НБУ прокоментували несподіване зростання економіки України на 4,6%

Про це після засідання Кабміну повідомив прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

Відео дня

"Ми розраховуємо на те, що в перший рік ми маємо продемонструвати зростання не менше 5%, а всі наступні - не менше 7%. І це в сукупності приведе нас до результату, який був озвучений. Внаслідок чого? Внаслідок іноземних інвестицій, внаслідок лібералізації економіки, внаслідок зменшення ролі держави на ринках, що створить більш сприятливі умови для бізнесу", - сказав Гончарук.

Прем'єр-міністр розраховує на те, що бізнес в Україні буде розвиватися з принципово іншим рівнем інтенсивності та внаслідок цього економіка зросте.

Як повідомляв УНІАН, раніше прем'єр Гончарук заявив, що для забезпечення завдання Кабміну щодо збільшення економічного зростання в найближчі п'ять років валовий внутрішній продукт України у 2020 році має зрости на 5%, а у 2021-2024 роках - збільшуватися щонайменше на 7% на рік.

Президент України Володимир Зеленський очікує, що наступні роки економіка України зростатиме на рівні 5-7% ВВП.

Національний банк у липні підвищив прогноз зростання реального ВВП України у 2019 році до 3% з 2,5%, прогнозованих раніше.

Також підвищено прогноз на 2020 рік - до 3,2% з 2,9%, прогнозованих раніше, тоді як прогноз на 2021 залишився незмінним - 3,7% зростання.

Зростання реального ВВП України у другому кварталі 2019 року прискорився до 4,6% у річному вираженні та перевершив очікування експертів.

Державний бюджет України на 2019 рік заснований на макроекономічному прогнозі уряду зі зростанням реального ВВП на 3%.