Ілюстрація / REUTERS

Ліквідація контрабанди в Україні та якісна робота послів в частині створення передумов для збільшення обсягів експорту товарів дозволять забезпечити очікуване президентом України Володимиром Зеленським до 7% зростання економіки України щорічно.

Читайте такожКабмін передає наступникам стабільну та сильну економіку - Кубів

Таку думку висловив на своїй сторінці в мережі Facebook радник президента з макроекономічної політики, виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко.

Відео дня

"Якщо посол в кожній окремій країні не в змозі збільшити наш експорт у країну свого перебування в тих темпах зростання, про які говорить президент і прем'єр (щонайменше 5% на рік), він може пакувати свої валізи назад до Києва. Країні потрібно зростання. Та кандидатів на заміну більш ніж достатньо", - написав Устенко.

Крім того, за його словами, зупинка контрабандних потоків дозволить акумулювати кілька мільярдів доларів на рік і, відповідно, забезпечить додатковий імпульс для зростання економіки країни.

"Важлива економічна теза нового голови СБУ – СБУ в змозі зупинити контрабанду, а це кілька мільярдів доларів у річному вимірі. З такими грошима можна створити необхідний фіскальний простір для стимулювання економіки та забезпечити додаткові імпульси для зростання країни до тих бажаних 5%-7% на рік, про які говорить президент і прем'єр", - додав експерт.

Як повідомляв УНІАН, президент України Володимир Зеленський очікує, що в наступні роки економіка України зростатиме на рівні 5-7% ВВП.

Національний банк у липні підвищив прогноз зростання реального ВВП України у 2019 році до 3% з 2,5%, прогнозованих раніше.

Також підвищено прогноз на 2020 рік - до 3,2% з 2,9%, прогнозованих раніше, тоді як прогноз на 2021 залишився незмінним - 3,7% зростання.