Ілюстрація REUTERS

Гонконзька фондова біржа (Hong Kong Exchanges & Clearing Ltd, HKEX) запропонувала об'єднатися оператору Лондонської фондової біржі London Stock Exchange Group (LSEG).

Читайте такожЕкономіка Великої Британії почала скорочуватися вперше за багато років

Про це повідомляє РБК.

Відео дня

"Згідно з пропозицією HKEX акціонери LSEG отримають за кожну їх акцію по 20,45 фунта стерлінгів готівкою та по 2,495 знову випущених акцій гонконзької компанії. Передбачається, що в підсумку ціна паперу LSEG становитиме 83,61 фунта стерлінгів (виходячи з котирувань на закриття торгів 10 вересня і курсу 9,6865 гонконзького долара за 1 фунт стерлінгів)", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що Гонконзька компанія оцінила загальну суму угоди у 29,6 мільярда фунта стерлінгів (36,6 мільярда доларів).

"Акції LSEG до 13:58 торгувалися в Лондоні за 7,09 фунта стерлінгів за акцію. Напередодні, у вівторок, вони закрилися на позначці 6,8 фунта стерлінгів", - підкреслює видання.

За словами голови ради директорів HKEX Лаури Ча, злиття двох бірж являє собою стратегічну можливість створити глобальну ринкову інфраструктурну групу, що об'єднує фінансові центри в Азії та Європі.

При цьому HKEX підкреслила, що об'єднання може відбутися, тільки якщо Лондонська біржа відмовиться від покупки інформаційно-аналітичної компанії Refinitiv.

LSEG у відповідь заявила, що як і раніше розраховує на злиття з Refinitiv, передає Guardian. Лондонська компанія зазначила, що взяла до відома пропозицію HKEX, однак назвала її "досить умовною".

LSEG оголосила про домовленість купити Refinitiv 1 серпня. Сума угоди має становити близько 27 мільярдів доларів.