Ілюстрація REUTERS

Керівництво Національного банку України зустрілося з виконуючим обов'язки заступника голови Казначейства США Джеффрі Окамото.

Читайте такожГонтареву у центрі Лондона збила машина

"Сьогодні відбулася чудова розмова між виконуючим обов'язки заступника голови Казначейства США Джеффрі Окамото та головою НБУ Яковом Смолієм", - йдеться в повідомленні Посольства США в Україні в Twitter.

Відео дня

За інформацією посольства, сторони вважають, що незалежність НБУ надзвичайно важлива для фінансової стабільності України та її привабливості для іноземних інвесторів.

На прикріпленій до повідомлення в Twitter фотографії, крім голови НБУ, його заступники Катерина Рожкова і Дмитро Сологуб.

Як повідомляв УНІАН, правління Національного банку України вчора, 17 вересня, знову висловилася на підтримку екс-голови НБУ Валерії Гонтаревої, якої невідомі зловмисники спалили будинок у селищі Гореничі поблизу столиці.

Поліція кваліфікувала інцидент як умисне знищення майна і знайшла на згарищі будинку запальну світлошумову ракету.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що очікує від правоохоронців якнайшвидшого розслідування підпалу.

На даний час Гонтарева перебуває у Великобританії. 26 серпня екс-голова НБУ була госпіталізована в лікарню з серйозними травмами, після того, як її збила машина на пішохідному переході в центрі Лондона.

Пізніше, 5 вересня вночі, невідомі спалили автомобіль невістки екс-голови НБУ, яку також звуть Валерія Гонтарева, на парковці в центрі Києва.