Гончарук запевнив, що державі вистачає бюджетних коштів / фото УНІАН

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук запевнив українців, що держава до кінця року без проблем закриє фінансування захищених статей бюджету.

Читайте такожГончарук розповів про проблеми з наповненням держбюджету: деякі програми не будуть профінансовані

Про це він заявив у відеозверненні, розміщеному в соцмережі Facebook.

Відео дня

Таким чином голова уряду вирішив збити негативну хвилю в засобах масової інформації після вчорашнього своєї заяви про те, що через проблеми з наповненням держскарбниці Кабмін не профінансує в повному обсязі деякі державні програми.

"Зараз у ЗМІ в черговий раз поширюються фейки про те, що нібито у держави знову немає грошей, що у нас дефолт, що у нас проблеми з бюджетом. Це фейк. Не вірте цим неправдивим повідомленням, які розганяють політики, щоб зловити на цьому хайп та заробити політичні дивіденди. Ситуація абсолютно під контролем, у держави є гроші, щоб платити пенсії та зарплати, субсидії, соціальні виплати та інші захищені статті. Проблем по цих платежах немає", - заявив Гончарук.

Також прем'єр прокоментував рішення Кабміну про те, щоб Держказначейство тимчасово не пропускало платежі бюджетних організацій. За його словами, наприкінці кожного року органи влади мають намір витратити всі виділені на них гроші, через що кошти бюджету часто використовуються неефективно або навіть крадуться. Нинішній склад уряду вирішив припинити подібну практику.

"Наш уряд до кінця бюджетного року, тобто до 27 грудня, щодня переглядатиме кожен платіж, який пропонують провести міністерства і державні органи влади, щоб жодна копійка платників податків не була витрачена неефективно або не була вкрадена", - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, 18 грудня прем'єр-міністр Олексій Гончарук підтвердив інформацію про проблеми з виконанням дохідної частини державного бюджету, з-за чого не буде в повному обсязі профінансовано виконання деяких державних програм.

Державний бюджет України за листопад 2019 року отримав 88,831 мільярда гривень доходів, що на 8,6% нижче планового показника на цей період. З початку року, за січень-листопад, держбюджет отримав 899,746 мільярда гривень доходів, що на 5,9% нижче планового показника на цей період.