Сергій Верланов / фото УНІАН

Державна податкова служба підвищує ритмічність і повноту відшкодування податку на додану вартість. Так, за результатами 2019 року платникам податків відшкодували 151,9 млрд грн ПДВ. Це на 15,4 %, або на 20,2 млрд грн, більше, ніж у 2018 році.

Про це повідомили у пресслужбі ДПС.

У Державній податковій службі також підкреслили, що якщо у 2018 році було відшкодовано лише 89,9% від заявлених 146,4 млрд грн, то у 2019 році – аж 99,4% від 152,8 млрд грн. 

Відео дня

Читайте такожВерланов: у 2019 році українці задекларували майже 102 мільярди гривень доходів

«Ми не стоїмо на місці, постійно покращуємо якість адміністрування та аналітичної роботи. Завдяки цьому з кожним днем можливостей для маніпуляцій з ПДВ стає все менше, а значить - підприємства реального сектору починають отримувати відшкодування ритмічно і в повному обсязі», - заявив голова ДПС Сергій Верланов. 

«Для нас неабияк важливо, що інвестори відчувають позитивні зміни», - наголосив очільник податкової. 

Додамо, днями в американській Cargill, одному з найбільших інвесторів в аграрний сектор України, високо оцінили автоматизацію відшкодування ПДВ підприємствам-інвесторам в Україні. Так, всього за 2019 рік компанії відшкодували близько 3 млрд грн ПДВ. 

Раніше, в асоціації «Укроліяпром», членами якої є найбільші олійно-жирові підприємства України, також відзначили швидкість та ритмічність відшкодування ПДВ експортерам продукції з високою доданою вартістю.