В Україні зростають ціни на продукти / фото УНІАН

Заступник директора Центру економічної стратегії Марія Репко вважає досить оптимістичними оновлений макроекономічний прогноз розвитку Міністерства економіки, торгівлі та сільського господарства, згідно з яким інфляція за підсумками 2020 року зросте до 8,7%, про що вона сказала під час онлайн-конференції.

Читайте такожЕкономіка впаде на 3,9%, безробіття зросте до 9,4%: Кабмін спрогнозував наслідки коронавірусу в Україні

«На мій погляд, це досить оптимістично, тому що цей прогноз не до кінця враховує шоки пропозиції. Ми вже бачимо, що супермаркети підвищують ціни на основні товари... цей прогноз у 8,7% він стриманий, можливо, його будуть якось переглядати», - сказала вона.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів 29 березня затвердив оновлений макроекономічний прогноз, що передбачає, що середньорічний курс національної валюти у 2020 році становитиме 29,5 гривень за долар США.

Крім цього, оновлений макропрогноз передбачає зростання інфляції з 5,6 до 8,7%; середньомісячну зарплату 11 тис. грн, яка з урахуванням інфляції фактично не зміниться у порівнянні з 2019 роком; безробіття на рівні 9,4%, що на 1,3% більше, ніж у попередньому прогнозі.