REUTERS

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на заяву керівника ГУ ДФСУ в Харківській області Миколи Рибакова.

"З початку року за матеріалами оперативного управління в ЄРДР зареєстровано 122 кримінальних провадження. Викрито та припинено діяльність трьох конвертаційних центрів з обсягом проконвертованих коштів близько 5,36 мільярда гривень", - говорится в повідомленні.

Читайте такожДо Харківської області контрабандою завозили свинину з Бразилії та Нідерландів

Відео дня

Зазначається, що також виявлено та припинено діяльність 31 фіктивного підприємства, ймовірні втрати бюджету від діяльності яких складають понад 80 мільйона гривень. За результатами проведених перевірок підприємств–вигодонабувачів донараховано 1,7 мільйона гривень, з яких 447,3 тисячі гривень вже надійшли до бюджету.

Крім того, оперативники вилучили продукцію підакцизної групи на суму 6,1 мільйона гривень, у тому числі спирту на суму 1,8 мільйона гривень, алкогольних напоїв на суму 2 мільйона гривень, паливно-мастильних матеріалів на суму 2,1 мільйона гривень.

"Вагомим досягненням стало виявлення та припинення роботи 8 підпільних цехів з потужним виробничим оснащенням. З них 5 виготовляли лікеро-горілчані вироби, 3 виробляли паливно-мастильні матеріали", - зазначив Рибаков.