Підприємці вимагають остаточного законодавчого врегулювання спрощеної системи оподаткування й інших питань, пов`язаних з роботою малого бізнесу. Зокрема платники податків просять знову дозволити юридичним особам відносити до власних витрат товари й послуги, придбані у приватних підприємців.

Про це заявив заступник голови Державної податкової служби України (ДПСУ) Олександр КЛИМЕНКО, повідомили УНІАН в прес-службі відомства.

Він нагадав, що в приміщеннях податкових інспекцій до дня підприємця було встановлено «поштові» скриньки для підприємців, через які ДПСУ одержала близько 7600 листів від платників податків.

Відео дня

За словами О.КЛИМЕНКА, підприємці головним чином зверталися з пропозиціями щодо вдосконалення роботи ДПСУ і податкового законодавства.

Також було запропоновано «розвантажити» центральний сервер ДПСУ шляхом впровадження регіональних серверів для прийняття звітності через Інтернет. Чинна система веб-звітності не завжди витримує пікове навантаження в останній день подання документів.

Крім того, платники податків хочуть створення окремого електронного сервісу, за допомогою якого можна було б одержувати розширену інформацію про своїх контрагентів. На сьогодні таку можливість мають лише великі платники податків, які беруть участь в експериментальній програмі «горизонтального моніторингу».

Серед позитивних моментів у роботі податкової служби підприємці відзначили мораторій на проведення перевірок суб`єктів малого бізнесу.

"Всі одержані пропозиції і зауваження буде опрацьовано і використано відомчими комісіями і робочими групами, які займаються питаннями вдосконалення законодавства і реорганізації Державної податкової служби", – запевнив О.КЛИМЕНКО.