Розгляд проекту державного бюджету на 2012 рік у другому читанні відтерміновується у зв’язку із незавершенням газових переговорів з Росією.

Як передає кореспондент УНІАН, про це голова Верховної Ради України Володимир ЛИТВИН повідомив сьогодні на засіданні Погоджувальної ради лідерів фракцій та голів комітетів парламенту.

Він зазначив, що у четвер, 8 грудня планувався розгляд проекту бюджету на 2012 рік та відповідної програми соціально-економічного розвитку.

Відео дня

«Пропонується відтермінувати розгляд цих питань з огляду на те, що не завершено ще переговори щодо газової тематики», - підкреслив В.ЛИТВИН.

За його словами, таке відтермінування, «очевидно, пов’язано з необхідністю уточнювати деякі положення проекту держбюджету».

Нагадаємо, заявив посол Росії в Києві Михайло ЗУРАБОВ, РФ сподівається завершити переговори з Україною щодо газу в грудні цього року.

"І Росія, і Україна все-таки розраховують на те, щоб в цьому місяці підписати все те, що має регулювати взаємовідносини між Російською Федерацією і Україною в енергетичній сфері, насамперед питання газового співробітництва", - сказав М. ЗУРАБОВ журналістам на виборчій дільниці в Києві.

"Це, швидше за все, буде міжурядова угода", - додав посол.

За словами М.ЗУРАБОВА, майбутня угода має бути відповідним чином легітимізована двома державами.

"Воно повинна бути відповідним чином схвалена", - зазначив посол. Також, уточнив М.ЗУРАБОВ, для закріплення майбутніх газових домовленостей, якщо буде потрібно, можуть бути проведені необхідні внутрішньодержавні процедури.

"Якщо у нас може виникнути збій (за термінами підписання угоди), то він може носити тільки технічний характер", - заявив посол.

М.ЗУРАБОВ заявив, що збій, якщо він станеться, відбудеться тільки в зв`язку з дуже щільним графіком української та російської сторін з врегулювання технічних і юридичних питань.

М.ЗУРАБОВ також повідомив, що на початку наступного тижня інтенсивність переговорів Києва і Москви з газової тематики значно зросте.

"Робота повинна вестися вкрай інтенсивно, часу не так багато. У керівництва України і керівництва Росії є дуже великий обсяг завдань, які вони повинні вирішити до кінця цього року», - сказав він. За словами посла, влада України зацікавлена прийняти держбюджет на 2012 рік з новою ціною на російський газ. "Це є однією з умов надання траншу Міжнародного валютного фонду", - сказав він.