Нардеп вважає, що "бюджетної ночі" в ВР не буде / фото УНІАН

Голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев переконаний, що в парламенті не буде «бюджетної ночі».

Читайте такожВ Україні падає гривня: курс в обмінниках

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав у коментарі журналістам.

Відео дня

Гетманцев зазначив, що відповідно до законодавства парламент має до 20 жовтня розглянути проект бюджету на 2021 рік в першому читанні. «В законі дійсно до 20 жовтня ми повинні розглянути і нам дуже хотілося ті строки, які передбачені Бюджетним кодексом, дотримуватись так само, як ми це зробили минулого року, але в законі є декілька строків - граничний строк для прийняття бюджету - це 1 грудня», - заявив він.

«І я думаю, що якщо ми навіть не розглянемо в першому читанні 20 жовтня, то ми встигнемо його розглянути в цілому до 1 грудня і зробимо так, щоб не було найстрашнішого - «бюджетної ночі», коли в бюджетний закон проходять будь-які поправки, які депутат навіть не в змозі помітити і не розуміють за що вони голосують», - зазначив голова комітету.

За словами Гетманцева, профільний комітет може зібратися на поточному тижні для розгляду проекту бюджету на наступний рік, але конкретної дати він не знає.

Держбюджет-2021

  • Кабмін представив у парламенті проект держбюджету на 2021 рік.
  • 14 вересня 2020 року Міністерство фінансів України направило проект державного бюджету на 2021 рік на розгляд уряду.
  • Цього ж дня, 14 вересня 2020 року Кабмін затвердив проект держбюджету-2021.
  • 16 жовтня голова Комітет Верховної Ради України з питань бюджету Юрій Арістов повідомив, що наступного тижня комітет повторно збиратиметься, аби проголосувати за всі необхідні рішення стосовно проекту держбюджету та подати відповідні документи на розгляд парламенту.